Forumul International pentru Literatura si o Cultura a Pacii

Provocari contemporane

Indiferenta si ignorarea eforturilor depuse pentru pace...

CARE PROVOCARI SUNT CELE MAI DIFICIL DE DEPASIT IN LUPTA PENTRU OBTINEREA DE DREPTURI EGALE SI LIBERTATE PENTRU FEMEI?
 
Una dintre cele mai dificile provocari de depasit, este ignorarea de catre media a luptelor si realizarilor femeilor in ambele domenii: promovarea femeilor, si eforturile pentru pace.
Unul din exemplele strigatoare la cer a fost ignorarea de catre media a recentului MARS AL FEMEILOR, in care sute de femei Israeliene si Arabe/Palestiniene au marsaluit impreuna pentru pace, prin trei sate Evreiesti si Arabe. Noi am invitat diferitele statii de televiziune: CNN, NBC, BBC, etc. dar nici una nu a venit sa acopere acest eveniment unic si important.
A fost atat de trist de a realiza ca atunci cand un Palestinian ucide un Israelian, sau invers, toata media este acolo dar cand sute de femei Israeliene si Arabe/Palestiniene pasesc impreuna pentru intaia oara, pentru Pace in Orientul Mijlociu, media nu este interesata.
O alta provocare majora si dezavantaj este lipsa fondurilor, guvernamentale si de altfel. Cu totii lucram voluntar, si avem mari dificultati in culegerea de fonduri  pentru decurgerea usoara, organizarea si publicizarea activitatilor noastre, si majoritatea din finantarea Puntii (The Bridge) si Pave Peace, vine din eforturile si donatiile propriilor nostri membri.
Daca am fi avut o secretara platita care sa se ocupe de documente, si sa publicizeze ceea ce facem noi, am fi fost in stare sa facem chiar mai mult.
In final, “Puntea” (The Bridge) si "Pave Peace" sunt initiatorii CAMPANIEI SI PETITIEI INTERZICETI RAZBOIUL pentru construirea unei lumi dincolo de razboi si violenta. Femeile celor doua organizatii inteleg pe deplin ca daca razboiul si violenta sunt depasite, aceasta ar darui femeilor o sansa mai mare de obtinerea in intregime a drepturilor egale.
Razboiul reduce toate celelalte rezultate, inclusiv chestiunea promovarii femeilor.
(Ada Aharoni)