Forumul International pentru Literatura si o Cultura a Pacii

IFLAC in Israel

Activitati IFLAC in Israel si Conferinte Internationale.
 
ACTIVITATE

IFLAC a organizat un “Congres International asupra Rezolutiei Conflictului Prin Cultura si Literatura”, la Shavei Zion, Galileea,
in Iunie 1999, a doua Conferinta Iflac, la Sidney in 2001, a treia Conferinta Iflac a fost tinuta in Londra in 2002, si a patra tinuta la Bursa, Turcia, in Octombrie 2003.
"IFLAC", sub numele sau anterior ”Prietenii Asociatiei Literaturii”, a fost fondat in 1985 in Haifa, Israel, si a fost inregistrat ca si Asociatie Voluntara in 1987. Exista noua branse in sectoarele Evreiesti, Arabe si Druze in Israel, lucrand in mod activ si armonios impreuna.

IFLAC tine intalniri literare si culturale incluzand: Lecturi, Citire de Poezie, Povestiri, lansari de Carti Noi, Interviuri, Seminare la Sfarsituri de Saptamana Literare, Festivaluri Culturale, Simpozioane, Congrese si Intalniri ale Studentilor Arabi/Palestinieni si Intruniri.
In 1996 the CORTUL PACII a fost asezat in satul Druzin al Ussfiya, in care au loc intalniri de dialog, interculturale, şi evenimente similare in mod regulat. Din anul 2000, centrul Iflac este in Haifa, in Beit Pinsky, casa poetului defunct David Pinsky, unde Intalniri de Dialog si intruniri Literare sunt tinute.
 
PUBLICATII:
Galim: Antologie (1987-2003)
Horizon: magazin online (1996-2003)
Lirit: Poezie Israeliana in Traducere Engleza (1999-2003),
impreuna cu Asociatia Scriitorilor Evrei.