Forumul International pentru Literatura si o Cultura a Pacii

Evenimente

22.02.2012

           Jurnalista Lucretia Berzintu nominalizata

membru onorific al IFLAC 

 

 Lucretia Berzintu

 Comitetul IFLAC prezidat de Prof. Ada Aharoni, Presedinte si Fondator IFLAC, impreuna cu dr. Ernesto Kahan, vicepresedinte IFLAC şi domnul Tatomir, Delegat IFLAC in Romania ofera un certificat de membru onorific IFLAC distinsei doamne Lucretia Berzintu pentru daruirea ei in slujba Pacii si promovarea valorilor IFLAC. Sincere felicitari din partea IFLAC.
Cetateni ai spiritului universal
    de: Lucretia Berzintu
 
19.05.2011.

           Scriitoarea Hedi Fried nominalizata

membru onorific al IFLAC

 

Comitetul IFLAC prezidat de Prof. Ada Aharoni, Presedinte si Fondator IFLAC, impreuna cu dr. Ernesto Kahan, vicepresedinte IFLAC şi domnul Tatomir, Delegat IFLAC in Romania ofera un certificat de membru onorific IFLAC distinsei doamne Hedi Fried, psiholog si scriitor, Supravietuitor al Holocaustului, pentru munca ei extraordinara si daruirea ei in promovarea idealurilor si valorilor IFLAC. IFLAC o felicita in calitatea ei de membru onorific, cu multa apreciere si afectiune. 

 

14.04.2011

 Promovarea unei Culturi a Pacii prin Creatii Artistice

 de: dr. HELENA-MARIA SABO

 

Activitatea de Abilitati practice s-a desfasurat impreuna cu studentii anului III de la Pedagogia Invatamantului primar si prescolar, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Extensia Sighetul Marmatiei.
Activitatea s-a axat in primul rand  pe confectionarea materialelor didactice, de catre viitoarele cadre didactice, avand ca tema principala PACEA.

Ne-am axat in primul rand pe confectionarea unor porumbei, ca simbol al pacii, folosind diverse materiale didactice: hartie, carton, lana, matase, plastelina, .etc..

Creativitatea studentilor, dupa cum reiese din materialele prezentate este mare, la fel ca si cultivarea interesului pentru Pace, in special in randul copiilor, tinerei generatii.

FELICITARI PENTRU ACTIVITATEA INTREPRINSA!

10.03.2011.

Intalnire cu dr. HELENA-MARIA SABO, lector universitar
Pe data de 10.03.11.,la  Sighetu-Marmatiei a avut loc o intalnire intre doamna dr. Helena-Maria Sabo, lector universitar,              membra IFLAC si dl. Tatomir, Delegat IFLAC.

 S-a discutat despre importanta promovarii valorilor culturii pacii prin intermediul artelor si literaturii conform principiilor calauzitoare ale IFLAC, si impactul pozitiv al acestora asupra individului si societatii.

De asemenea o tema a discutiei a constituit-o explorarea creativitatii intelectuale in vederea realizarii de creatii artistice, literare, care stimuleaza dialogul si apropierea intre oameni
si servesc ca si instrument pentru transpunerea idealului comun: Pacea-in planul realitatii.

7.02.2011

           Comunitatea Evreieasca din Sighetu-Marmatiei primeste un Certificat de Recunoastere din partea IFLAC

Comitetul IFLAC prezidat de Prof. Ada Aharoni, Presedinte si Fondator IFLAC, impreuna cu dr. Ernesto Kahan, vicepresedinte IFLAC şi domnul Tatomir, Delegat IFLAC in Romania, i-au conferit domnului ing. Hari Markus presedintele Comunitatii Evreiesti din Sighetu-Marmatiei o diploma de recunoastere acordata Comunitatii Evreiesti din Sighetu-Marmatiei pentru promovarea Pacii si respectului reciproc intre oameni si natiuni.

Presedintele C.E. Hari Markus  si Delegatul IFLAC Tatomir

27.09.2010

           Jurnalistul Ioan J. Popescu nominalizat

membru onorific al IFLAC

  

 Ioan J. Popescu

 Ioan J. Popescu este un jurnalist cunoscut profesionist, dar de asemenea si artist, scriitor, om de cultura cu numeroase valente. In spiritul pacii si al armoniei, de-a lungul deceniilor a fost mereu prezent la festivitatile si sarbatorile comunitatilor etnice, la evenimentele culturale si artistice.

 

Nu doar observator dar si creator de valori, Ioan J. Popescu s-a facut remarcat in anul 2010 prin publicarea a doua carti "O istorie a evreilor din Sighet" si "Evrei de seama nascuti la Sighet", lucrari care s-au bucurat de recunoastere interna si internationala pentru calitatea si profesionalismul cu care au fost elaborate.
                             
  O istorie a evreilor din Sighet                            Evrei de seama nascuti la Sighet
                  de: Ioan J. Popescu                                                         de: Ioan J. Popescu
        

   Scriitoarea suedeza de origine sigheteana Heidi Fried despre cartea "O istorie a evreilor din Sighet" a lui Ioan J. Popescu:

"Consider proiectul dumneavoastra o lucrare foarte nobila si ambitioasa, foarte folositoare pentru posteritate; pentru istorici, cercetatori si muzee".

Forumul International pentru o Cultura si Literatura a Pacii apreciaza eforturile si realizarile domnului Ioan J. Popescu  si ii ofera in semn de apreciere calitatea de membru onorific al IFLAC, urandu-i sanatate si succes in activitatea domniei sale. 

Autorul Ioan J. Popescu si Delegatul IFLAC Tatomir

INFORMATIA ZILEI si SIGHET-ONLINE (portal independent de stiri si informatii ) au publicat un scurt articol pe tema acestei recunoasteri acordate domnului Ioan J. Popescu.

Felicitari!
 
 
SIGHET-ONLINE     
 

22.03.2010.

Intalnire cu scriitoarea suedeza de origine romana,    doamna HEIDI FRIED

Pe data de 22 martie 2010 scriitoarea suedeza de origine romana, Supravietuitoare a Holocaustului  Heidi Fried, a vizitat orasul Sighetu-Marmatiei. Domnul Tatomir, Delegat IFLAC in Romania i-a oferit o brosura despre IFLAC si publicatia IFLAC nr. 10 GALIM.  Doamna Heidi a urat IFLAC succes in activitatea sa.

12.08.2009.

Intalnire cu E.S. Ambasadorul Statului Israel in Romania, domnul OREN DAVID

Pe data de 12 august 2009, Excelenta Sa, Domnul Oren David, Ambasadorul Israelului in Romania a vizitat orasul Sighetu-Marmatiei. Domnul Tatomir, Delegat IFLAC in Romania a avut ocazia sa ii prezinte pe scurt Forumul International Pentru Literatura si o Cultura a Pacii, scopurile si misiunea IFLAC.

    

 De asemenea a fost mentionata si personalitatea Prof. ADA AHARONI, presedinte international IFLAC si domnul Ernesto Kahan, vicepresedintele IFLAC. Domnia Sa a fost incantata sa auda despre lucrarea IFLAC pentru Pace prin Literatura si Poezie, si si-a exprimat aprecierea, fiind foarte amabil si deschis.