Forumul International pentru Literatura si o Cultura a Pacii

Carta Iflac 2008

CARTA IFLAC 2008
FORUMUL INTERNATIONAL pentru o LITERATURA si
CULTURA a PACII

IFLAC opereaza in spiritul dragostei pentru omenire si progresului pacii si armoniei intre oameni si natiuni. El intensifica toate aspectele valorilor interioare profunde: dragostea, bunavointa si intelegerea, prin dezvoltarea unei culturi globale si literaturi a pacii, si spre urmatoarele scopuri:

1.Spre a promova cai pasnice de interactiune, caracterizate de respect reciproc intre oameni si natiuni, spre crearea unei lumi dincolo de razboi, teroare si violenta.

2.Spre a dezvolta si mentine branse locale si internationale IFLAC, si de a organiza ateliere pentru pace, conferinte si congrese, pentru promovarea unei culturi a pacii durabile.

3.De a avansa proiecte pentru cercetare si a raspandi valorile esentiale ale culturii pacii si literaturii pacii, pe plan national si global.

4.De a fonda si dezvolta proiectul major al IFLAC pentru 2008 ; PCTV: O Transmisiune a TV Cultura Pacii prin satelit, dedicata crearii si raspandirii unei culturi a pacii globale, incepand cu zonele conflictuale ca si Orientul Mijlociu.

5.De a initia o RETEA globala A CULTURII PACII (PCN) din grupuri care se vor stradui sa stabileasca contacte cu cercetatori ai culturii pacii, scriitori, poeti, artisti, directori de filme si televiziune, fotografi, dramaturgi, dansatori, ziaristi si fotoreporteri, spre a pregati, promova si raspandi materiale audio-vizuale pentru transmisiune, de asemenea ca si pentru scoli si colegii.

6.De a trimite legaturi si de a inainta obiectivele comune ale grupurilor care se alatura la RCP (RETEAUA CULTURII PACII), si de a proiecta si publiciza respectivele lor creatii artistice si pentru pace si realizarile lor. RCP este deschisa tuturor celor care sunt de acord cu Carta IFLAC.

7.De a cauta finantare, pe plan international, pentru stabilirea PC TV, si pentru proiecte aditionale, de asemenea ca si pentru premii si burse spre a realiza si promova scopurile IFLAC.

8.De a stabili legaturi cu media, incluzand televiziunea si Internetul, si cu diferite organizatii de artisti, ziaristi, etc.

9.De a dezvolta cadre teoretice si practice de lucru si platforme care sustin si protejeaza: scriitorii, ganditorii, ziaristii si ONG-urile, care aveanseaza cauza pacii si a armoniei.

10.Spre a tinde pentru toleranta, coexistenta si intelegere intre oamenii de diferite origini si religii, si spre a depasi discriminarile pe baza apartenentei etnice, rasei, sexului si religiei.

11. De a imbunatati publicatia Buletinului de Stiri zilnic IFLAC, pe site-ul Iflac:
www.groups.yahoo.com/groups/iflac. De a atrage multi oameni noi iubitori de pace spre a subscrie la IFLAC si listei de discutie in grup, prin vizitarea site-urilor: www.iflac.com si www.iflac.com/ada

12. De a publica carti ale culturii pacii, antologii si magazine literare care promoveaza si raspandesc cultura pacii. De a crea o editura pentru publicarea literaturii Culturii Pacii. Cotizatiile de membru si contributiile vor ajuta la stabilirea editurii IFLAC si la celelalte proiecte.

13. A stabili platforme ale Culturii Pacii si de a promova intalniri ale autorilor Culturii Pacii si artistilor cu audiente, incluzand generatia mai tanara, studentii si copiii, la toate bransele IFLAC, in intreaga lume.

14. A colabora cu institutii si organizatii active in avansarea culturii pacii in Orientul Mijlociu si in alte zone conflictuale ale lumii.

15. A promova statutul egal al femeii, si a promova expresia creativa a capacitatilor si abilitatilor femeilor, tinerilor si copiilor.

16. In 2008 ne vom stradui sa triplam numarul membrilor IFLAC, invitand prietenii si colegii sa se alature.

17. A performa orice activitate: organizationala, financiara, economica sau legala, sau orice alta activitate apropiata, necesara spre a realiza scopurile IFLAC.


Prof. Ada Aharoni
Fondator - Presedinte IFLAC

Dr. M. Ross DeWitt - Trimis PCN al IFLAC Ianuarie 2008