Forumul International pentru Literatura si o Cultura a Pacii

10 Ani de la Fondarea IFLAC

 1999-2009

UN DECENIU DE LA FONDAREA IFLAC DE CATRE

PROFESOARA ADA AHARONI

In urma cu un deceniu, Profesoara Ada Aharoni punea bazele unei     organizatii internationale care sa promoveze Pacea prin intermediul Culturii si Literaturii. Sub numele de Forumul International Pentru Literatura si o Cultura a Pacii (*prescurtat IFLAC), aceasta a reunit si reuneste in prezent intelectuali din diferite parti ale lumii.

Cine sunt acesti oameni care sprijina idealurile si scopurile propuse        de IFLAC?

Sunt oameni care cred ca solutia la daramarea zidurilor inaltate de ignoranta si ura, consta in difuzarea unei culturi a pacii, care sa arate cat de oribile si dezastruoase sunt efectele violentei, pentru ca omenirea sa se indeparteze pentru totdeauna de aceasta cale, a suferintei, pierderilor, mortii si durerii. Sunt oameni care cred ca pana poate fi la fel de eficienta ca si arma, daca atinge indeajuns pragul constiintei spre a-i trezi pe oameni ca exista si o cale de rezolvare pasnica a conflictelor, ca nu razboiul si violenta sunt mijloace de solutionare a problemelor, care din contra, se agraveaza. Sunt oameni care spun STOP razboiului prin scrierile si creatiile lor diverse, si nu numai, prin modul de viata pe care il adopta, prin eforturile pe care le depun spre a demonstra ca practica lucrurile in care cred, prin comunicare si dialog interetnic, intercultural, recunoasterea valorilor comune care ii apropie, si cel mai important, regasirea in celalalt a fratelui/surorii in marea familie umana. Aceasta inseamna IFLAC, oamenii care compun aceasta organizatie fondata de Profesoara Ada Aharoni, a carei viziune de acum 10 ani, prinde pe zi ce trece un contur tot mai clar, prin numarul in crestere al sustinatorilor IFLAC. De-a lungul anilor in cadrul IFLAC au fost organizate Conferinte Internationale, Corturi ale Pacii, intalniri culturale, au fost elaborate petitii si proiecte spre a ajuta avansarea catre realizarea si implinirea scopului propus, prin intermediul creativitatii , prin literatura si cultura, spre o lume mai buna, mai pasnica.

Spre a nu dilua continutul acestei retrospective cu amanunte privind activitatile si realizarile IFLAC, care de altfel se regasesc descrise in linii mari pe pagina de web a organizatiei, inchei acest mesaj adresat cu ocazia a 10 ani de existenta a Forumului International Pentru Literatura si o Cultura a Pacii, in speranta ca acesta se va inscrie in paginile istoriei culturii mondiale ca un pas imens facut pentru Pace si Binele omenirii, pas initiat de Profesoara si Scriitoarea recunoscuta pe plan international,

ADA AHARONI.

LA MULTI ANI!


FIE PACE PE PAMANT!

Tatomir Ion-Marius

Director/Delegat IFLAC

Pentru Romania

2009, 28 iulie